Tag Archives: Features

Perniagaan Internet: GDI Malaysia

Mari kita dengar apa World #1 Current Top Sponsor Global Domain International (GDI) hendak perkatakan tentang perniagaan internet ini.

Dapatkan Video PERCUMA “Peluang Perniagaan Internet : Pendedahan Eksklusif” Sekarang Dan Bongkar Rahsia Membina Pendapatan Di Internet Yang Lumayan!

Video ini akan mencabar persepsi anda tentang penjanaan wang berterusan setiap bulan secara maya.

Pastikan anda tidak terlepas peluang menontonnya sebelum Zamri Nanyan menarik balik pemberian video percuma ini.

Layari website Perniagaan Internet sekarang!

[PERCUMA]! Rahsia Berpendapatan 5 Angka Dengan Ebook Dibongkarkan!

Saya baru saja membaca sebuah ebook yang bernilai amat tinggi yang bertajuk “Mari Buat Duit Dengan Ebook” hasil tulisan usahawan ebook terkenal tanahair iaitu saudara JaMaL.

Beliau yang sememangnya berpengalaman dalam menerbitkan dan menghasilkan banyak ebook telah mengkongsikan pengalaman dan kejayaannya di dalam sebuah ebook PERCUMA tulisan dan terbitan beliau sendiri.

Apa yang anda perlu tahu mengenai penulis ebook ini:

– Beliau telah berjaya menghasilkan 5 ebook berbayar
dalam tempoh masa tidak sampai setahun

– Beliau berjaya menghasilkan jualan ebooknya lebih
5000 unit dalam tahun ini

– lebih RM200k telah berjaya dihasilkannya dari jualan
ebook

Siapakah beliau yang sebenarnya?

Beliau ialah Jamaluddin Bahari yang juga dikenali sebagai JaMaL di internet.

Usah tunggu lagi, semua rahsia kejayaan dan pengalaman beliau telah beliau kongsikan dalam ebook lebih 80 muka surat ini. Terus saja ke link download di bawah:
http://www.wangxtra.com/buat-ebook

oppps….selepas mendownload ebook dari JaMaL itu, anda juga boleh menjana wang dengan affiliate PPL (Pay Per Lead) yang disediakan…

50 sen untuk setiap orang download dari link affiliate anda….

Jadi, mari kita menjana wang di samping mendapatkan ilmu yang sangat berguna dari JamaL ini…

Buat Duit Atau Habis Duit di Hari Raya ni?

Salam Sejahtera..

Kali ini Ramadhan datang lagi dan bila saja dengar Ramadhan, kita akan mula teringat nak menunaikan Solat Terawih dan sudah tentu dengan Bazar Ramadhan yang sentiasa dikunjungi bukan saja oleh umat islam, malah semua lapisan masyarakat juga mengunjungi Bazar Ramadhan ni.

Puasa-puasa juga, tapi kita kena rancang juga macam  mana dengan baju raya tahun ni? Kuih Raya? Duit Raya untuk disediakan kepada sanak saudara? Perbelanjaan balik kampung? Adakah anda dah bersedia dengan semua ini? Dah bersedia dari sudut kewangan?

Saya pasti ini juga akan menjadi masalah yang membelenggu pemikiran anda semua. Kalau anda perasan, orang yang buat duit di hari raya adalah orang-orang yang bijak mengambil kesempatan. Maksud saya, dari segi positif lah. Kebanyakan mereka yang berniaga di bulan Ramadhan ni, akan dapat banyak keuntungan.

Tapi macam mana nak jalankan perniagaan dan nak buat duit masa bulan Ramadhan ni sedangkan bazar Ramadhan pun dah tak sempat nak tempah?

Jangan risau kerana sahabat saya, Ammar Zahar ada menerangkan bukan 1, tapi 10 Cara Buat Duit Raya dalam report beliau. Untuk maklumat lanjut, boleh pergi ke sini: http://buatduitraya.com/index.php?ref=wangxtra

Dalam report tersebut ada banyak informasi yang boleh membantu anda yang ingin mencari pendapatan sampingan dan mengambil kesempatan dari musim perayaan aidilfitri ni untuk beraya dengan poket penuh dengan duit.

Jadi, kalau anda nak buat duit masa raya ni, dapatkan report daripada Ammar Zahar tentang 10 Cara Buat Duit Raya.

Itu saja untuk artikel kali ini..:)

Semoga anda semua menjadi orang yang buat duit di hari raya dan bukan perabis duit masa raya ni ya!

30 Minit, USD3 Sehari

Bayangkan anda memperolehi pendapatan 6 angka sebulan, setiap bulan, tanpa JV dan tanpa kos pengiklanan yang mahal

Umpama impian menjadi kenyataan…

Tetapi saya kenal seseorang yang telah berjaya melakukannya!

[+] http://www.wangxtra.com/3dollars

Apa yang beliau lakukan hanya buat mini-site. Satu mini-site mengambil masa 30 minit. Setiap mini-site akan memberikan pendapatan USD3 sehari. Nampak tidak menarik?

Jika anda mengambil masa 30 minit membuat 1 website yang akan memberi anda pendapatan USD3 sehari, berapa banyak yang akan anda buat?

Bekerja 8 jam sehari, anda boleh membina 16 mini-site. Jadi, biar kita relalistik sikit. Apa kata jika anda bina 8 website sehari. Baik, dalam seminggu anda mengambil masa 1 hari untuk membuat kajian dan hari berikutnya anda membina website, Jadi, anda ada 3 hari untuk membina website dalam seminggu.

Jadi dalam seminggu anda ada 24 mini-site yang baru. Setiap website ini anda memperolehi USD3, ini bermakna anda memperolehi USD72/sehari.

Sebulan, pendapatan USD288/sehari…

OK, baik, andai kata anda mengambil masa 2 bulan untuk mendapat trafik yang mantap ke website anda.

3 bulan untuk USD288/sehari…

3 bulan untuk USD8640/sebulan….

ADAKAH ANDA AKAN LAKUKAN?

[+] http://www.wangxtra.com/3dollars

Terlalu banyak website untuk diuruskan?

Memang bermasalah menguruskan website-website ini bagi sesetengah orang. Ia mungkin terlalu banyak…

Namun, sekiranya ada satu sistem yang lengkap, yang dapat membantu anda menguruskannya tanpa menjadi gila.

Sesuatu yang mesti anda lihat…

Jadi pastikan anda melakukannya….

[+] http://www.wangxtra.com/3dollars

Teknik Menjana Wang Melalui ClickBank

Sehingga pertengahan tahun 2008, ramai rakyat Malaysia bertungkus lumus untuk menjana wang melalui ClickBank. Malangnya, disebabkan beberapa alasan yang tidak diketahui, ClickBank menolak semua permohonan rakyat Malaysia.

Walaubagaimanapun, sesetengah rakyat Malaysia bercadang untuk menggunakan “pintu belakang” untuk mendaftar akaun ClickBank. Saya pasti anda masih mengingati ebook Gobala Krishnan yang bertajuk “Chapter-M”, bukan? Ramai rakyat Malaysia telah membelinya beberapa tahun yang lalu dan mereka mencuba sebaik mungkin untuk memulakan perniagaan ClickBank mereka.

Kenapa? Kerana ClickBank merupakan peluang affiliate yang luas dan jika anda tidak menggunakan ClickBank, anda akan ketinggalan banyak produk yang hebat yang anda boleh promosikan dengan senang untuk menjana wang secara online. Terdapat 10,000 produk ClickBank yang hampir kebanyakkannya terdiri daripada ebook, perisian dan laman web keahlian. ClickBank hanya menjual produk digital dan itulah perkara yang paling menakjubkan!

Produk digital, memandangkan ia tidak mengandungi kos penghantaran atau kos fizikal, ia mempunyai nilai keuntungan yang sangat tinggi. Sebab itulah kenapa para peniaga mampu membayar komisyen sehingga 75% setiap produk yang anda promosikan – anda tidak akan pernah mendapat kelebihan ini jika mempromosikan produk fizikal atau apa jua produk di dunia offline.

Sekarang, sesiapa pun rakyat Malaysia boleh mendaftar akaun ClickBank tanpa perlu melalui kaedah “pintu belakang”, pejabat virtual atau alamat palsu. Saya rasa kita sepatutnya sudah mula memanfaatkan kelebihan situasi ini dan jana wang sebanyak yang mungkin!

Untuk menjana wang melalui ClickBank adalah sangat mudah, jika anda mengetahui formula rahsianya.

1) Mengetahui Bagaimana untuk Mencari Produk Yang Perlu Dipromosikan

Seperti yang saya maklumkan, terdapat 10,000 produk – Jadi, yang mana satu yang anda ingin promosikan? Sebenarnya, terdapat formula yang boleh digunakan dalam kes ini dan hampir kesemua maklumat yang anda inginkan sudah tersedia di dalam laman web ClickBank. Anda hanya perlu mengetahui di mana anda perlu mencarinya dan bagaimana untuk menganalisa segala statistik dan data.

2) Tumpukan Hanya Kepada 1 Pasaran dan 5 Produk

Anda PERLU memilih sebuah pasaran yang anda ingin promosikan. Anda tidak boleh mempromosikan sebuah produk yang berkaitan dengan Pemasaran Internet dan sebuah lagi produk pelangsingan badan! Ini akan membuatkan anda kurang tumpuan dan akhirnya anda tidak dapat menjana satu sen pun.

Cari satu pasaran “niche” yang anda fikir serasi dengan anda dan kaji atau cari produk mana yang menjadi produk top 3-5 dalam ClickBank. Anda tidak perlu hiraukan produk yang lain kerana 80% daripada jualan dibuat melalui produk yang 5 teratas. Anda tidak boleh mempromosikan hanya sebuah produk kerana ia akan membazirkan masa anda. Anda juga tidak boleh mempromosikan terlalu banyak produk, jadi hanya 3 hingga 5 produk, sudah mencukupi.

3) Hasilkan Laman Web yang Dapat Menjual

Ya, ini merupakan bahagian yang paling penting. Anda boleh menghantar pelawat atau prospek secara langsung ke laman produk dengan link affiliate anda dan menjana wang. Walaubagaimanapun, jika anda ingin memaksimakan komisyen anda, anda perlu membina sekurang-kurangnya sebuah laman web di mana anda menulis sebuah “ulasan produk” mengenai produk top 5 ini supaya pelawat dapat membandingkan dan menentukan produk yang terbaik untuk mereka.

Ulasan produk anda mestilah ditulis dengan caranya yang tersendiri yang akan menghapuskan segala keraguan pembaca anda, menyakinkan mereka bahawa ia merupakan produk yang terbaik dan buatkan mereka ingin membelinya dengan serta-merta. Pakar memanggilnya sebagai “Landing Pages” dan ia terbukti lebih berkesan daripada blog ataupun jenis laman web yang lain.

Jika anda ingin mengetahui maklumat lanjut bagaimana untuk menjana wang melalui ClickBank sebagai rakyat Malaysia, saya sangat menyarankan anda untuk melihat Rahsia ClickBank yang dihasilkan oleh Gobala Krishnan dan Zamri Nanyan:

Rahsia ClickBank
Rahsia ClickBank

Ia merupakan pakej yang sangat bagus yang menerangkan secara terperinci semua yang saya ceritakan sebentar tadi. Selain itu, mereka telah berusaha keras untuk menyediakan laman web ClickBank yang siap sedia untuk digunakan oleh anda. Apa yang perlu anda lakukan hanyalah meng’upload’nya ke dalam ‘hosting’ laman anda dan menggantikan ID ClickBank anda.

Anda boleh dapatkan maklumat lanjut mengenai ClickBank, di sini:

http://awesomemarketer.com/secure/4bw/3417

Ingat, ClickBank pernah menutup penyertaan rakyat Malaysia dan tiada jaminan perkara ini tidak akan terjadi lagi. walaubagaimanapun, jika anda mulakannya sekarang, anda boleh mengambil kesempatan dengan situasi ini dan menjana ribuan ringgit secara online sebelum lebih ramai rakyat Malysia mengetahui kewujudan ClickBank. Selain daripada itu, jika mereka menutup kembali penyertaan rakyat Malaysia, anda tidak akan terjejas jika anda sudah pun menjadi affiliate yang sentiasa membuat jualan.

Rahsia ClickBank adalah satu jalan yang bagus untuk dimulakan, sesuatu yang saya sarankan dengan penuh kejujuran:

Dapatkan ianya sekarang!