Category Archives: Facebook

Memanipulasi Laman Sosial

Satu cara terbaik anda boleh promosikan minat anda di seluruh Internet ialah memulakan komuniti online tentang minat tersebut. Komuniti-komuniti online berfungsi dengan cara yang sama berfungsi di dunia offline. Anda mempunyai orang yang sama minat yang menjadi sebahagian daripada komuniti sebegitu dan sama-sama membincangkan topik-topik yang menarik.

Mereka boleh membuat post tentang:-

  • Pengalaman mereka
  • Tip dan petua yang mereka boleh berikan
  • Cara mereka membuat perkara-perkara yang berkaitan dengan subjek
  • Meminta bimbingan daripada orang lain
  • Membeli dan menjual barang
  • Meminta pendapat daripada orang lain sebelum membeli produk
  • Bergurau senda tentang subjek tertentu

Jadi boleh lihat bahawa komuniti online adalah tempat terbaik untuk disertai sama ada anda mahu berbincang secara umum tentang subjek atau dapatkan bimbingan berguna tentangnya. Tidak hairanlah yang hampir setiap pengguna Internet adalah sebahagian daripada pelbagai komuniti masa kini.

Berikut ialah beberapa laman web rangkaian sosial yang paling menarik di Internet. Ia adalah yang terbaik kerana memiliki jumlah ahli yang besar. Sekarang, bagaimana ia membantu anda? Mudah saja, jumlah ahli yang besar bermaksud skop yang lebih hebat untuk memiliki orang yang mempunyai minat tertentu. Juga, kerana terdapat jumlah orang yang sebegitu besar di sini, pelbagai aktiviti sentiasa berlangsung, yang mana membuatkan seluruh komuniti amat aktif.

http://www.facebook.com/

http://www.myspace.com/

http://www.twitter.com/

Pada ketiga-tiga laman web ini, anda boleh membuat post tentang profil lengkap anda, dengan gambar dan link laman web anda jika ada. Anda boleh beritahu apa yang anda minati. Apabila anda hadir dalam komuniti itu, anda boleh cari kumpulan yang membincangkan subjek kegemaran anda di dalam komuniti itu. Walaubagaimanapun, jika anda telah mendedahkan minat anda, ada kemungkinan bahawa orang yang mempunyai minat yang sama akan datang mencari anda.

Anda boleh membincangkan segala perkara yang mungkin tentang topik kegemaran anda. Dan, secara sengaja atau tidak, anda boleh membina pasaran yang besar untuk diri anda sendiri dalam komuniti tersebut.

Cara TERBUKTI Dapat Jualan Dalam 1 Hari

Kawan saya En Faisal dan En Haszoor ni terkenal dengan melancarkan bisnes secara online dan mendapatkan RM30,000 sekurang-kurangnya dalam 1 bulan.

Nampak macam susah nak percaya, dan memang… diorang dah buat banyak kali… jadi bagi mereka memanglah agak mudah.

Tapi mereka sentiasa nak share ilmu ni…

Apa yang anda tak tahu, secara senyap2 mereka sebenarnya ada mengajar sebilangan kecil usahawan yang minat nak tahu rahsianya dalam kelas tertutup.
Continue reading Cara TERBUKTI Dapat Jualan Dalam 1 Hari