Panduan Urus Bisnes Guna Android

urus-bisnes

Anda sudah ada pelanggan? Semua SMS kepada anda dan agak sukar untuk urus semua tempahan? Bayangkan tempahan yang masuk lebih daripada 10 dan adakalanya sampai 100 tempahan sehari?

Beri 100% tumpuan anda..

Adakah anda salah seorang dari kategori berikut:

? Seorang peniaga di internet?
? Nak tingkatkan jualan harian?
? Mempunyai android phone sebagai alat bisnes?
? Rasa sukar nak menguruskan produk yang ditempah?
? Tidak pernah atau jarang menghantar sms follow-up kepada pelanggan yang masih belum membuat bayaran?

Nak bisnes dengan teratur & bersistem? Continue reading

Rahsia Seni Kuasa Minda

Salam kebahagiaan,

Di kala ini, semua perkara perlukan wang.
Kita menipu andai kita kata wang tak penting dalam hidup kita.
Hakikatnya, segala-galanya perlukan wang.
Nak masuk tandas pun kena bayar.
Bil telefon, air dan elektrik kena bayar.
Itu dan ini semuanya kena bayar.

Namun berapa banyak wang yang kita ada?
Berapa banyak wang yang kita peroleh?
Rata-rata, ramai yang menyatakan wang adalah penting.
Tanpa wang, bermakna orang itu akan mengalami
kesempitan hidup.
Yang lebih teruk adalah mengalami penyakit
ketagihan wang tanpa sedar.

Adapun, ramai juga yang sanggup mengamalkan ilmu khurafat
hanya untuk menjemput rezeki. Allahu akbar.
Tiada cara yang lebih baik daripada kembali kepada Allah.

Menjemput rezeki dengan kembali kepada Allah, bukan sahaja
disayang Allah, malah hidup lebih berkah.

Jika wang penting bagi anda, apakah usaha yang anda
lakukan untuk menarik rezeki dalam kehidupan anda?

Ada yang dah cuba macam-macam kaedah, tapi tidak berhasil.
Malah diakhiri dengan kekecewaan dan sering menyalahkan takdir.

Kan lebih baik kalau rezeki datang dengan mudah kepada anda.
Ramai yang masih tidak tahu bagaimanakah caranya,
untuk menjemput rezeki dengan mudah.

Dah tentu ada caranya…
dengan ini saya ingin berkongsi tentang rahsia untuk seru rezeki.

Klik link di bawah;

http://bit.ly/V3TzYK

Saya doakan mulai hari ini, anda akan sedar bahawa
hanya dengan kembali kepada Allah, rezeki akan lebih mudah
dijemput malah, hidup akan lebih berkah.

P.S: Sahabat biz saya, Master Rey sedang buat jualan akhir tahun 2012.
Hanya dengan RM30 SAHAJA, anda akan dapatkan ebook Magis Sebuah Fikiran
yang dijual pada harga pasaran RM50.
PENTING: Scroll down untuk dapatkan diskaun RM30.
TERHAD! Dapatkan SEKARANG –> http://bit.ly/V3TzYK

12 Amalan Pembuka Pintu Rezeki

1. solat awal waktu
2. jangan buat mak ayah marah
3. rajin bersedekah walaupun 10 sen
4. rajin tolong orang
5. rajin buang sampah atau halangan daripada jalan raya (orang lalu lalang)
6. baca surah Al-Waqiah
7. Selawat 1000 kali sehari
8. suka menyampaikan ilmu walaupun sedikit
9. tidak mengungkit-ungkit pemberian
10. niat cari rezeki kerana Allah
11. selalu berpuasa sunat
12. beristigfar 100 kali setiap hari

Itu antara amalan-amalan yang boleh kita buat untuk murah rezeki.
Tak dapat buat semua, buat yang mana mampu.
Sedikit demi sedikit kita tingkatkan amalan.

Orang Kaya Pun Boleh Jadi Orang Beriman, apa ?!

Anda mahu yang lagi power? Anda boleh download secara percuma di link berikut:

>>> http://bit.ly/amalan-rezeki <<<

Sebarkan kepada kenalan anda. Mudah-mudahan anda dan mereka mendapat manafaat

Pemasaran Emel Dengan Autoresponder

Salah satu alat terbaik yang anda boleh miliki untuk kempen pemasaran emel adalah autoresponder. Terdapat banyak faedah yang anda boleh dapat melalui sistem begini, tetapi perkara terbaik ialah autoresponder akan menguruskan kempen pemasaran anda sepanjang masa tanpa kegagalan, yang juga bermaksud anda sebagus jurujual 24-jam untuk mempromosikan kempen pemasaran online anda. Pernahkah anda lihat surat jualan yang memberitahu anda bahawa mereka akan menjawab pertanyaan anda walaupun pukul 2 pagi? Jangan menganggap bahawa mereka terus berjaga sepanjang masa mengawasi peti surat mereka. Tetapi sebenarnya mereka menggunakan autoresponder yang menghantar respon automatik ke sistem pertanyaan, dengan segera.

Kepada orang yang menerima, ini benar-benar ciri yang hebat. Mereka tidak perlu menunggu, mereka mendapat semua jawapan dengan segera. Semasa anda merancang untuk mengautomasikan tugas sebanyak mungkin demi menjimatkan masa untuk tugas penting yang lain, anda memang tidak boleh abaikan autoresponder.

Mari kita lihat beberapa faedah yang anda dapat dengan autoresponder:-

Ia Membina Squeeze Page

Inilah satu faedah terbaik. Pada squeeze page, anda memerlukan butang yang pelawat perlu isi dengan nama dan emel mereka. Autoresponder ada kod lazim yang anda boleh guna pada laman web anda yang mana menghasilkan borang-borang ini. Bukan itu saja, ia boleh merekodkan maklumat yang pelawat anda letakkan dan menyimpannya dengan selamat untuk komunikasi kemudian hari.

Ia Menghantar Jawapan Segera

Sebaik saja alamat emel diterima, autoresponder akan hantarkan mereka jawapan segera, yang mana secara automatik. Anda boleh tetapkan jawapan ini pada bila-bila masa supaya jawapan yang anda buat itu akan menuju ke orang-orang ini. Kata-kata ialah tugas anda, servis ialah tugas autoresponder.

Ia Meneruskan Kempen Pemasaran Emel Anda

Apabila anda hendak menghantar emel promosi selanjutnya kepada semua lead ini, anda tidak perlu mengisi semua alamat mereka secara manual. Autoresponder yang telah menyimpan maklumat mereka akan menghantar emel-emel ini kepada semua orang yang berada dalam senarai itu dengan segera.

Ia Mengesan Jawapan

Sebarang jenis respon yang emel ini terima akan direkodkan oleh autoresponder dan akan dilaporkan kepada anda. Anda tidak perlu mengesannya langsung. Hakikatnya, anda boleh mengautomasikan jawapan kepada mereka melalui autoresponder- autoresponder ini.

Perkara terbaik ialah tanggapan. Lead anda akan mengetahui betapa tekunnya anda tentang seluruh perkara ini. Mereka akan rasa gembira membuat bisnes dengan anda kerana ketepatan servis yang anda pamerkan melalui autoresponder yang hebat ini.

Memanipulasi Laman Sosial

Satu cara terbaik anda boleh promosikan minat anda di seluruh Internet ialah memulakan komuniti online tentang minat tersebut. Komuniti-komuniti online berfungsi dengan cara yang sama berfungsi di dunia offline. Anda mempunyai orang yang sama minat yang menjadi sebahagian daripada komuniti sebegitu dan sama-sama membincangkan topik-topik yang menarik.

Mereka boleh membuat post tentang:-

  • Pengalaman mereka
  • Tip dan petua yang mereka boleh berikan
  • Cara mereka membuat perkara-perkara yang berkaitan dengan subjek
  • Meminta bimbingan daripada orang lain
  • Membeli dan menjual barang
  • Meminta pendapat daripada orang lain sebelum membeli produk
  • Bergurau senda tentang subjek tertentu

Jadi boleh lihat bahawa komuniti online adalah tempat terbaik untuk disertai sama ada anda mahu berbincang secara umum tentang subjek atau dapatkan bimbingan berguna tentangnya. Tidak hairanlah yang hampir setiap pengguna Internet adalah sebahagian daripada pelbagai komuniti masa kini.

Berikut ialah beberapa laman web rangkaian sosial yang paling menarik di Internet. Ia adalah yang terbaik kerana memiliki jumlah ahli yang besar. Sekarang, bagaimana ia membantu anda? Mudah saja, jumlah ahli yang besar bermaksud skop yang lebih hebat untuk memiliki orang yang mempunyai minat tertentu. Juga, kerana terdapat jumlah orang yang sebegitu besar di sini, pelbagai aktiviti sentiasa berlangsung, yang mana membuatkan seluruh komuniti amat aktif.

http://www.facebook.com/

http://www.myspace.com/

http://www.twitter.com/

Pada ketiga-tiga laman web ini, anda boleh membuat post tentang profil lengkap anda, dengan gambar dan link laman web anda jika ada. Anda boleh beritahu apa yang anda minati. Apabila anda hadir dalam komuniti itu, anda boleh cari kumpulan yang membincangkan subjek kegemaran anda di dalam komuniti itu. Walaubagaimanapun, jika anda telah mendedahkan minat anda, ada kemungkinan bahawa orang yang mempunyai minat yang sama akan datang mencari anda.

Anda boleh membincangkan segala perkara yang mungkin tentang topik kegemaran anda. Dan, secara sengaja atau tidak, anda boleh membina pasaran yang besar untuk diri anda sendiri dalam komuniti tersebut.